Nederlands
English

Henk Poeder


Geboren ben ik in 1964
"Als kleuter was Henk al druk in de weer met de stiften en probeerde al zijn opa na te doen, toen al droomde Henk van het maken van mooie schilderijen."

Toen ik 12 jaar was kocht ik mijn eerste verf en begon te schilderen, Waterverf. Het schilder vak leerde ik van mijn vader en hij leerde me de beginselen. Maar hij vond het belangrijk dat ik mijn eigen stijl ontwikkelde. Na enkele jaren wilde ik meer en ging met olieverf aan de gang. Toen ik zestien was verkocht ik soms al een schilderij waar ik dus mijn materiaal weer van kon kopen.

Inmiddels ben ik 60 en ben al geruime tijd aan het schilderen voor mijn werk,ook maak ik illustraties voor boeken . In mijn beginjaren begon ik met landschappen wat mijn opa ook deed [hendrik poeder 1897-1958]. Later ging ik dieren schilderen die je bij ons in het bos kan tegen komen. De laatste jaren heb ik me meer toegelegd op stillevens ook al schilder ik nog steeds graag de landschappen en dergelijken.

Mijn stillevens worden vaak gezien als fijn schilderwerk maar het impressionisme is ook iets wat ik graag doe, het licht en de sfeer is erg belangrijk voor mij. De dieren als vogels, konijntjes, vosjes of een eenvoudig klein lief muisje kan je allemaal op mijn panelen terug vinden. Soms vind ik een stilleven leuker als er toevallig ook een muisje of vlinder op staat, dat maakt het net iets vrolijker. Maar goed, neem maar een kijkje op mijn schilderijen pagina of op instagram[bent U ook welkom] en geniet van mijn werk en wie weet, zit er wat voor U bij of iets wat U leuk lijkt om te laten maken in die trant.

Mvg, Henk Poeder
Henk poeder
Kom eens een kijkje nemen in mijn atelier, Klaphekweg 11, Ede (Gelderland), h.poeder@outlook.com
Stillevens, Zee- & landschappen, vogels en andere dieren.